Rádi pečete a máte rádi čerstvé voňavé pečivo? Příprava kynutých těst na slaný i na sladký způsob? Máme pro Vás skvělého pomocníka, který Vám pomůže s přípravou a zjednoduší většinu kroků. Mluvíme tu o domácí pekárně. V dnešní době velice rozšířená pomůcka do domácnosti. Za pravdu mi dají hlavně lidé s alergiemi na lepek, kteří si nemohou koupit běžné pečivo. Většina pekáren je vybavena speciálním programem pro bezlepkové pečivo, ale i spoustou dalších programů. Určitě ji využijí i lidé bez alergie.
domácí džem
 
Domácí pekárny jsou vybaveny speciální formou, která má nepřilnavý povrch. To nám poslouží k tomu, aby se nám těsto nenalepilo na stěny. Díky tomu chleba, ale i těsto krásně vyndáme z formy. Některé pekárny mají i v příslušenství formy na bagety. Pekárna je plně automatická. Stačí jen vložit ingredience do formy a naprogramovat. Pekárny mají několik programů. Jak už jsme se zmínili, jeden z nich je na bezlepkové pečivo. Další jsou na základní, super rychlí program, na sladké pečivo, na sendviče, dorty, máslové těsto a další. Některé pekárny jsou vybaveny i na přípravu džemu. Stačí jen vše umístit do formy a naprogramovat. Po návratu máme uvařený skvělí džem, bez spousty špinavého nádobí.
 
Ingredience na přípravu chleba mohou být různé jako hladká mouka, celozrnná mouka, tmavá pšeničná mouka, kukuřičná mouka, cukr, kvasnice, sůl, vejce, tuk, máslo a rostliny olej, prášek na pečení, soda, voda a další. Ingredience klademe do pekárny od tekutých po sypké a na závěr přijde soda nebo kypřící prášek či kvasnice. Programy jsou podle příslušných pekáren od pěti do třinácti. Ty jsou dány finančním rozmezím. Mezi nastavením je i síla propečení kůrky chleba. Od jemného propečení po pořádně křupavou kůrku.
domácí pečivo
 
Každá pekárna má v návodu přesně popsaný i způsob čištění a údržbu, jak se o pekárnu správně starat. Cenová relace domácích pekáren je dám od tisíce korun do devíti tisíc korun. Pekárna je vhodná jako dárek k narozeninám, i k Vánocům. Proto neváhejte v koupi má spoustu výhod jak ušetřit čas a námahu v kuchyni. Čerstvé pečivo za to stojí.

Related Posts

No Related Post.