Na světě existuje nespočetně mnoho roztomilých zvířátek. My jsme si pro vás připravili
TOP 7 těch úplně nejroztomilejších, na které se nyní společně podíváme.
1.      Pes
Kdo by neměl rád psy? Je považován za nejstarší zvíře, které provází člověka už po několik tisíc let. Pomáhá mu ať už při lovu nebo při dělání společnosti. V dnešní době se již chová kolem dvou miliónů psů. Existuje mnoho plemen, ze kterých si určitě kde kdo vybere. Mezi ty nejkrásnější plemena se řadí například Zlatý retrívr nebo Německý ovčák.
štěně s klackem
2.      Kočka
Nejrozšířenějším druhem je Kočka domácí. Sloužila vždy jako lovec hlodavců. V dnešní době ji najdete už na mnoha kontinentech. Předkem všech koček byla kočka divoká a k lidem
se kočky dostaly už před 12 tisíci lety. Její původ sahá až do samotného Egypta. Dnes existuje také výstava koček, kde se můžete zajít podívat na různé zajímavé druhy.
vyhlížející kočka
3.      Vydra
Jejich výskyt je nejčastěji kolem vodních toků, jelikož umí dokonale plavat a lovit. Její populace je ale velmi malá a je považována za ohrožený druh. Existuje mnoho druhů vyder, mezi které se řadí například vydra říční, vydra japonská, vydra africká či vydra malá.
mokrá vydra
4.      Panda
Žijí nejčastěji v hornatých oblastech a jsou národním symbolem Číny. Dokonce za jejich zabití je v Číně dáván trest smrti. Existuje mnoho druhů, mezi které se řadí například Panda červená nebo Panda velká. Panda červená se vyskytuje nejčastěji na stromech, kdežto panda velká se pohybuje spíše po zemině. Každý druh má něco do sebe.

5.      Koala
Jedná se o nejznámější australské zvíře. Připomíná svým vzhledem medvěda, ale jedná
se o vačnatce. Jejich původ není stále zcela objasněn, jejich zkameněliny jsou velmi vzácné. Mají okolo 10 kg a dorůstají délky 80 cm. Existují tři poddruhy. Jsou velmi ohroženým druhem.

6.      Králíček
Mezi jeden z nejvíce chovaných mazlíčků je králík domácí. Mohou být chování na maso, kožešinu nebo jako domácí mazlíček. Jejich chov je velmi nenáročný. Zajímavostí je, že existuje neuvěřitelných sedm rodů králíčků.

7.      Prasátka
Myslíme tím opravdu malá prasátka. Asi bychom si také například domů nepořídili nějakou obrovskou prasnici. Hit mini prasátek se dostal dokonce i do Čech. Lidé je označují za inteligentní, čistotná a velmi zvědavá.

A jaká zvířátka přijdou roztomilá vám?