Už rozhodnut se pro podnikání je v životě velká věc. Opouštíte tím komfortní zónu zaměstnance a pouštíte se někdy i na tenký led podnikatele. Pokud ovšem máte skvělý podnikatelský záměr a velkou touhu po dráze podnikatele, nebrání Vám nic v založení firmy sro. Samozřejmě vše má své pro i proti a nejinak je tomu u této formy podnikání. Společnost s ručením omezeným neboli ve zkratce s.r.o., je kapitálová společnost, která má oddělen majetek od osobního majetku společníku.
učitel a šedé sako.jpg
Tedy to znamená, že společníci nemohou přijít o svůj osobní majetek při dluhu firmy. Velkou výhodou je i minimální kapitál, který je od roku 2014 pouze 1 korunu českou. Tedy si založit s.r.o. může opravdu každý podnikatel, i když nevlastní žádný velký kapitál. Založení firmy je otázkou pár dní. Pokud ovšem na to nemáte čas a ani chuť běhat po úřadech, máte možnost se obrátit na firmy, které se specializují na zakládání firem na základě notářsky ověřen plné moci. Tato služba je samozřejmě za úplatu. Díky tomu si můžete firmu založit z pohodlí domova anebo třeba kanceláře. Výhody založení firmy sro jsme si vysvětlili a proto je nyní na řadě se podívat na to jak si ji vlastně můžeme založit.

stůl z prken.jpg

Jak správně založit firmu?

Vůbec nejdůležitější pro rozjezd podnikání ať už formou fyzické osoby podnikající nebo jako právnická osoba je vyřízení živnostenského oprávnění. Stačí si pouze zajít na živnostenský úřad kde za částku 1000 korun českých, Vám vystaví živnostenské oprávnění do pár minut na obory, v kterých budete chtít podnikat. Poté následuje návštěv notáře. A to kvůli sepsání zakladatelské listiny nebo společenské smlouvy. Zde záleží na tom, kolik bude mít firma společníků. Má také náležitosti, bez kterých se neobejde. Jedná se o název firmy, sídlo společnosti, určení společníků, obor podnikání, výše kapitálu a výše vkladu každého společníka, ale také jejich základní údaje o jménu, datum narození a adrese bydliště. Taky je důležité, do devadesáti dnů od založení, nechat firmu zapsat do obchodního rejstříku. A pak také do 30 dnů od zaspání do obchodního rejstříku nechat nově vzniklou společnost zaregistrovat na finančním úřadě.

Related Posts

S léky ku zdraví

Chutné ovoce

Nezapomenutelný zážitek ještě před svatebním dnem

Co dělat při sportu?

Kouzelník Vám všem úsměv vykouzlí

O výhodách vedení mzdového účetnictví od specializované firmy